Uutiset_1.jpg


Tampereen Voimian tiedotteita ja uutisia


Uusimmat tiedotteemme, ole hyvä! Klikkaa otsikkoa lukeaksesi koko tiedotteen.

Uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja kertoo hyvinvoinnin ja ravitsemuksen ajankohtaisista kuulumisista Pirkanmaalla. 

Tilaa uutiskirje

29.10.2018
Uusimpien kyselytutkimusten mukaan Tampereen Voimian kumppanit ja henkilöstö ovat tyytyväisiä toimintaan. Asiakkaat ovat valmiita suosittelemaan Voimiaa kumppanina myös muille ja pirkanmaalaisen toimijan hyvää paikallistuntemusta pidetään arvossa. Sekä asiakkaat että henkilöstö pitävät hyvää yhteistyötä ja sen säilyttämistä erittäin tärkeänä.
24.10.2018
Tampereen Voimian tuotekehitystiimi on voittanut "Ideoi tulevaisuuden kouluruokalounas" -kilpailun. Voittaja julkistettiin 23.10.2018 ja palkinnon luovutti ministeri Annika Saarikko. Tampereen Voimian voittoisa koululounas on rieskarulla, jossa täytteenä on joko härkäpapurouhetta tai broileria.
24.10.2018
Tampereen Voimian tuotekehitystiimi on käynyt läpi päiväkodin välipalat ja nipistänyt niistä pois turhan sokerin. Uudistettu välipalalista on ollut käytössä päiväkodeissa kuukauden verran ja palaute on ollut positiivista.
19.10.2018
Ensi viikolla alkava ateria- ja puhtauspalveluihin kohdentuva lakko vaikuttaa kaupunkilaisen elämään eniten päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa.
18.10.2018
Ensi viikolla alkava ateria- ja puhtauspalveluihin kohdentuva lakko vaikuttaa kaupunkilaisen elämään eniten päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa.
3.9.2018
Asiakastyytyväisyyskysely toteutetaan kesän ja syksyn 2018 aikana. Kyselyyn liittyy haastatteluja, paperilomakkeita ja sähköisiä kyselyitä. Kumppanimme viime vuoden tavoin toteutuksessa on Feelback Oy, jossa kokonaisuudesta vastaa projektipäällikkö Nea Miettinen-Paavola.
28.8.2018
Tamperelaisissa kouluissa juhlitaan 29. elokuuta 2018 suomalaisen kouluruokailun 70-vuotissynttäreitä. Juhlan kunniaksi tarjolla on oppilaiden äänestämä uusi kouluruoka eli härkistortilla lisukkeineen. Tortillassa nuorten suosima texmex yhdistyy perinteiseen - ja erittäin trendikkääseen - suomalaiseen härkäpapuun.
1.6.2018
Tampereen Voimian ympäristöpolitiikka Vastuullinen Voimia on julkaistu osana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän käyttöönottoa. Ympäristöpolitiikassa tiivistyvät Voimian kestävän kehityksen periaatteet.
18.4.2018
Kouluissa ja päiväkodeissa opettajat hieraisivat silmiään, kun valtakunnallisella sydänviikolla tarjottiin makkaraa. Valinta oli tietoinen ja sen tarkoitus oli näyttää, että sydänystävällinen ruokavalio ei vaadi äärimmäisiä muutoksia. Kokonaisuus ratkaisee. Valitaan lautaselle perunan ja salaatin kaveriksi esimerkiksi sydänmerkin saanut makkara.
20.3.2018
Tampereen Voimia on mukana valtakunnallisessa Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa kahdella ravitsemussitoumuksella. Liikelaitos sitoutuu edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla kouluissa päivittäin vähäsuolaista leipää sekä tukemalla päiväkotien ruokakasvatustoimintaa.
14.2.2018
Tampereen Voimia palkitsi jälleen aktiivisia hyvinvoinnin toimijoita ja puolestapuhujia asiakkaidensa ja yhteistyökumppaniensa joukosta. Tunnustukset menivät kehitysvammaisten työ- ja toimintakeskuksille, Takahuhdin päiväkotiin ja Hatanpään alueella toimivalle ISS Palvelut Oy:lle. Hyvinvoinnin kehittäjäkumppanit julkistettiin Tampereen Voimian perinteisellä ystävänpäivän aamiaisella.
31.1.2018
Tampereen Voimian ateria- ja puhtauspalvelut toimivat perjantaina pääosin normaalisti päiväkodeissa, kouluissa, ravintoloissa, asumispalveluissa ja sairaaloissa sekä kotiin kuljetettavien aterioiden osalta. Puhtauspalveluissa saattaa olla yksittäisiä poikkeamia.
14.12.2017
Todelliset kouluruokailun asiantuntijat eli koululaiset ja opiskelijat arvioivat muutaman kerran vuodessa Tampereen Voimian tuotekehityskokkien kehittämiä ruokalajeja. Tämän raadin hitiksi nousi juustoinen kanapastalaatikko, mutta moni muukin kouluruokailuun liittyvä asia innosti ja kiinnosti.
5.12.2017
Tampereen kaupunki tarjosi jo perinteisen itsenäisyyspäivän lounaan sotiemme veteraaneille ja heidän puolisoilleen ja leskilleen. Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi tapahtuma oli tavallista juhlavampi, mutta tunnelma yhtä lämmin kuin aikaisempinakin vuosina. Vieraita vastaanottivat pormestari Lauri Lyly ja hyvinvointipalveluiden apulaispormestari Johanna Loukaskorpi. Juhlalounaan järjestelyistä ja Suomi100-menusta vastasi Tampereen Voimia.
18.10.2017
Tamperelaiset ovat olleet innolla mukana Suomi100-tapahtumissa. Elokuinen mustikkapiirakkapäivä veti suut sinisiksi päiväkodeissa, kouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Syyskuussa Luomupuuron syönnin maailmanennätys meni Turkuun, mutta tamperelaisetkin popsivat puuroa komeasti 22 260 lautasellista.
18.10.2017
Viime keväänä yhteistyössä päiväkotien kanssa aloitettu Siivottavuus-hanke on lähtenyt hienosti käyntiin! Tilat on helppo pitää puhtaina ja raikkaina, kun askartelutarvikkeet ovat kannellisissa laatikoissa, kalusteet pyörillä ja lelut korjataan siivouksen ajaksi pois lattioilta.
4.9.2017
Tampereen Voimia ja tamperelaiset ovat mukana Pro Luomu ry:n järjestämässä ennätysjahdissa: keskiviikkona 6.9.2017 yritämme yhdessä asiakkaidemme kanssa luomupuuron syönnin maailmanennätystä! Maailmanennätystempaus järjestetään Suomi100-juhlavuoden kunniaksi ja siihen voi osallistua koko Suomen kansa.
26.4.2017
Tampereen Voimian palvelutyöntekijä Jaana Pihlaja on mukana Puhtausalan ammattilainen 2017 -kisan finaalissa. Loppukilpailussa 12.5. FinnClean-messuilla on mukana neljä ammattilaista, joiden taidot punnitaan sekä haastatteluissa että käytännön työtehtävässä messuyleisön edessä.
10.4.2017
Tampereen Voimiassa tehtiin vuoden vaihteessa uudistuksia asiakaspalvelun parantamiseksi entisestään. Uudessa asiakkuuksien hallinnan tiimissä palvelevat vanhat tutut Tiina Tamiola, Anja Jokihaara ja Matti Tanski.
15.2.2017
Tampereen Voimia valitsi Hyvinvoinnin kehittäjäkumppanin 2017. Tunnustuksen sai Hatanpään puistosairaalan osastonhoitaja Eija Lankinen aktiivisesta panoksestaan osaston potilaiden ruokahetken kehittämiseen. Kehittäjäkumppani julkistettiin Tampereen Voimian perinteisellä ystävänpäivän aamiaisella.
27.1.2017
Pispan palvelukeskuksen ravintolan aukioloajat ovat laajentuneet. Ravintola on nyt auki myös lauantaisin klo 10−13. Lounasta tarjoillaan kello 11−13.
5.12.2016
Tampereen kaupunki tarjosi kymmenennen kerran itsenäisyyspäivän juhlalounaan sotaveteraaneille sekä heidän puolisoilleen ja leskilleen. Pispan palvelukeskuksessa 5.12.2016 kaupungin tervehdyksen veteraaneille toi pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Lounaan järjestelyistä Nekalan, Pappilanpuiston, Pispan ja Pohjolan palvelukeskusten ravintoloissa vastasi Tampereen Voimia.
22.11.2016
Tampereen Voimia kysyi Lasten oikeuksien viikolla päiväkoti-ikäisten ja heidän läheistensä mielipiteitä ja ajatuksia päiväkodissa tarjottavasta välipalasta. Tampereen Voimian Facebook-sivulla järjestettyyn kyselyyn vastattiin innokkaasti. Suurimmassa osassa kerrottiin sekä vanhempien että lasten mielipiteet ja toiveita ja palautteita oli huolellisesti perusteltu.
15.11.2016
Koukkuniemen vanhainkoti juhli marraskuun alussa 130-vuotista taivaltaan. Tampereen Voimia onnittelee vireää ikinuorta tarjoamalla kaikille Koukkuniemen asukkaille sekä Koukun Helmen ravintolan asiakkaille 18.11.2016 leivonnaisen.
14.11.2016
Lapsen oikeuksien viikolla 46 Tampereen Voimia kysyy lasten mielipidettä ruokailuun liittyvistä asioista. Päiväkotilapset vanhempineen voivat vastata kyselyyn, jossa haetaan uusia välipalaideoita. Ylä- ja alakouluissa taas äänestetään uutta ruokalajia lounaslistalle.
11.11.2016
Tampereen Voimian vuosittaisen asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan asiakkaat ovat tyytyväisiä saamiinsa palveluihin. Kokonaisuutena tulos parani viime vuodesta, sillä tyytyväisten osuus oli liki entisellään 73 prosenttia ja samaan aikaan tyytymättömien osuus väheni viidellä prosenttiyksiköllä. Henkilökunnan ystävällisyys ja ammattitaito nousivat jälleen Tampereen Voimian vahvuuksiksi kaikissa asiakasryhmissä. Toisen asteen opiskelijat ovat tyytyväisiä ruoan makuun ja päiväkotilapset maistavat ruokia entistä rohkeammin.
24.10.2016
Tiesitkö, että nyt alkaa Reilun kaupan viikko? Tampereen Voimia on jälleen mukana kampanjassa muistuttamassa kaupunkilaisia Reilun kaupasta ja sen merkityksestä. Tampereen Voimian toimipaikoissa päiväkodeista lukioihin on viikon aikana tarjolla Reilun kaupan tuotteita.
29.9.2016
Tampereen Voimia pyytää kotiateriapalvelun asiakkailta mielipidettä palvelun aterioista viikoilla 40-41. Kyseisenä aikana satunnaisesti valitut asiakkaat saavat hieman totutusta poikkeavan annoksen sekä siihen liittyvän arviointilomakkeen. Tavoitteena on kehittää aterioita vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeita.
29.8.2016
Tampereen Voimia on mukana Kuluttajaliiton järjestämässä valtakunnallisessa Hävikkiviikossa 29.8.-4.9.2016. Kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen ja ruuan arvostuksen lisäämiseen. Viikon aikana Tampereen Voimian sosiaalisessa mediassa kerrotaan, mitä kaikkea ruokahävikin vähentämiseksi arjessa voi tehdä.
29.8.2016
Ruoan oikea kypsyysaste vaikuttaa luonnollisesti ruoan makuun ja laatuun, mutta miten ihmeessä hävikkiin? Tampereen Voimian tuotekehityskokit Birgitta ja Tuulikki pääsevät tässä lempiaiheensa ääreen.
11.8.2016
Alkaa se koulu näinkin! Lielahden koulun keittiön remontti viivästyi muutaman päivän, mutta koululounas nautittiin silti ensimmäisenä koulupäivänä omassa ruokasalissa. Koska keittiö ei ollut vielä käyttökunnossa, ruoka valmistettiin Koukun Helmen ravintokeskuksessa ja kuljetettiin lämpövaunuissa Lielahteen. - Koululaiset eivät taida huomata mitään eroa tavalliseen lounaaseen, Tampereen Voimian palveluesimies Villematti Santanen naurahtaa.
10.8.2016
Kouluruokailussa siirrytään taas askel sydänystävällisempään suuntaan, kun keiton kaveriksi saadaan syksystä alkaen aina vähäsuolainen pehmeä leipä. Tuttu kouluissa tarjottu näkkäri sekä levite täyttävät jo Sydänmerkin kriteerit.
9.5.2016
Tänään alkaa mieliruokaviikko tamperelaisissa kouluissa ja päiväkodeissa. Lempiruokien lista on tuttu ja turvallinen lihapyöryköistä pinaattiohukaisiin: samat ruokalajit pysyvät suosiossa vuodesta toiseen. Uskottava se on, sillä ääniä annettiin tänä vuonna huikeat 13 000.
22.4.2016
Tampereen Voimialle myönnettiin tsemppidiplomit Ammattikeittiöosaajat ry:n seminaarissa 20.4.2016. Kouluruoka- tai Makuaakkoset-diplomin erikoistunnustus, ns. tsemppidiplomi, on osoitus ruokapalveluille erityisestä aktiivisuudesta ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän koulu- ja päiväkotiruokailun edistämisessä. Tampereen Voimialle myönnettiin erikoistunnustukset molempien diplomien aktiivisesta hyödyntämisestä.
18.4.2016
Mitä syödään Rauhaniemen sairaalassa, Koukkuniemen vanhainkodissa tai Pispan asumispalveluissa? Millainen on rakennemuunnettu ateria? Ikäihmisen ruokapäivään kuuluu viisi ateriaa, jotka saadaan tarvittaessa pehmeänä, sosemaisena tai nestemäisenä. Tampereen Voimian nettisivuilla voi nyt tutustua tarkemmin ikäihmisten suositusten mukaiseen ruokailuun.
17.3.2016
Parempaa kouluruokaa -kilpailussa Tampere palkittiin ilmastoystävällisimmästä kouluruokamenusta. Kouluruokakilpailun finaalissa Gastro-messuilla 16.3.2016 kohtasivat Helsinki, Kotka, Oulu, Tampere ja Vääksy ja voitto meni loppujen lopuksi Kotkaan. Tamperelaista Koiviston koulua edusti komeasti Tampereen Voimian joukkue, jolla oli tukenaan koulun reipas kannustustiimi.
7.1.2016
Tampereen Voimian kokkikolmikko Tuulikki Lampén, Mari Ranta ja Sanna Laitinen kohtaavat finaalissa Gastro-messuilla 16. maaliskuuta 2016 neljä muuta loppukilpailuun päässyttä joukkuetta eri puolilta Suomea. Tuulikki, Mari ja Sanna edustavat Koiviston koulua, jonka ateriat valmistetaan Hatanpään ravintokeskuksessa.
10.12.2015
Tampereen Aterian vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset ovat valmistuneet. Ruokaan ja siihen liittyvään palveluun kertoi olevansa tyytyväisiä 74 % vastaajista, mikä on huomattavasti enemmän kuin edellisenä vuonna. Perusasiat ovat kunnossa, sillä ruoan maku nousi vahvuudeksi kaikissa asiakasryhmissä. Tänä vuonna kyselyyn saatiin vastauksia ennätysmäärä: FCG Finnish Consulting Group Oy:n toteuttamaan tutkimukseen osallistui lähes 6800 vastaajaa.
4.12.2015
Tampereen kaupunki tarjosi perinteisen itsenäisyyspäivän juhlalounaan 4.12.2015 sotaveteraaneille sekä heidän puolisoilleen ja leskilleen. Tampereen Ateria vastasi jälleen järjestelyistä Nekalan, Tammelan, Pappilanpuiston ja Lielahden palvelukeskusten ravintoloissa.
1.12.2015
Hatanpään ravintokeskuksessa tuotannosta vastaavana esimiehenä työskentelevä Satu Klami on päässyt PRO2016-finaaliin. Horeca-alan Oscariksikin kutsuttu PRO on vuosittain jaettava tunnustuspalkinto ravitsemusalan ammattilaisille ja se jaetaan kolmessatoista eri sarjassa.
28.10.2015
Tampereen Aterian johtokunta päätti 27.10.2015 esittää kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston päätettäväksi, että Tampereen Aterian uusi nimi tulee olemaan 1.1.2016 alkaen Tampereen Voimia Liikelaitos.